April wordt druk….

Lente

… zeker op schrijfgebied. De eerste mooie dagen zijn een feit. Op 30 maart schreef ik voor de eerste keer weer op mijn terras, hoe heerlijk inspirerend kunnen tuingeluiden toch zijn! In de haag zag een vogel die zijn hooglied oefende voor de ongetwijfeld vele zomerdagen die nog zullen volgen. Hij begeleidde het tikken van mijn vingers op het toetsenbord terwijl ze paragraaf na paragraaf aan elkaar regen. 3.500 woorden schreef ik op die eerste dag en zo komt “Drakenbloed” weer een stapje dichter bij voltooiing.

En rond boek drie is er nog meer goed nieuws. Hij komt pas uit in het voorjaar van 2022 maar het werk vlot zo goed, dat we al nadenken over een coverontwerp. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, het moet een beetje in de stijl van de vorige twee (Ravenburcht en Wolvenhart) zijn, maar het moet toch duidelijk de sfeer en de lokatie van het boek weergeven. Gelukkig heb ik mensen die met me meedenken en ik heb er alle vertrouwen in dat het weer een knaller van een cover wordt.

Ik schreef me in maart ook in voor NaNoWriMo in april. Omdat ik twee weken verlof heb, dacht ik dat 50.000 woorden op een maand wel haalbaar was. Gelukkig hoopt een schare fans met mij mee, want dat zou willen zeggen dat “Drakenbloed” begin mei klaar is voor een eerste lezing. En omdat ik iemand ben die graag heeft dat alles ruim op tijd klaar is, ga ik dan een gelukkige auteur zijn.

Rond “Wolvenhart” is er ook nieuws. De cover werd goed onthaald, de tekst voor de achterflap is geschreven en hij is voor de laatste keer naar eindredactie gegaan. Ik verwacht hem nog één keer terug en dan kan hij naar de drukker. Want op 28 augustus moet hij in de winkels liggen. Trouwens, als Corona een beetje wil meewerken heb ik iets heel speciaals bedacht. Hou in ieder geval mijn sociale media en deze blog in het oog.

Oh ja, en hou je van gratis kortverhalen? Kijk dan vanaf vandaag op de website van mijn uitgever (http://hamleybooks.be) en surf daar naar boeken – gratis boeken. Want dan komen onze paasverhalen online. 5 collega’s en ikzelf schreven een paasverhaal, elk in onze eigen stijl. Elke dag wordt er één gereleased en je kan ze allemaal downloaden. En heb je daarna nog zin om te lezen, onze kerst- en halloweenverhalen zijn ook nog gratis te downloaden, net als enkele eerdere kortverhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s