Photo taken with Focos

Nu echt auteur?

Ina De Man schrijft al heel haar volwassen leven. Ze schreef toneelstukken, jeugdverhalen, cursiefjes en blogteksten. Daarnaast schreef ze ook in het Engels en Duits zakelijke teksten en papers.
 
Met Ravenburcht levert ze haar eerste jeugdthriller af. Het oorspronkelijke verhaal ontstond 25 jaar geleden en streed mee voor de “Boekenuil”, een literatuurprijs voor eerstelingen. Onlangs kreeg het een make over en werd aangepast aan de huidige tijdsgeest. 
 
Ina werkt als consultant en heeft in die rol heel wat afgereisd, van India tot Zuid Afrika, van de VS tot Singapore. Het leven op luchthavens gaf haar de gelegenheid om indrukken op te doen, mensen te observeren en te vertalen in verhalen. Ze woont met haar man en twee katten in de rand rond Mechelen.

Ina de Man schrijft al zolang ze zich kan herinneren. Als puber maakte ze een belofte aan zichzelf: ooit zou ze een boek publiceren. Maar werk en leven zetten die belofte in de koelkast, tot ze eind 2019 de juiste uitgever tegen het lijf liep. Uitgeverij Hamley Books zag wel wat in het verhaal over de twee nichtjes Kaat en Eva en de lang gekoesterde droom ging in vervulling. Het werd niet één maar drie boeken. In oktober 2020 werd ‘Ravenburcht’ boven de doopvont gehouden en negen maanden later volgde ‘Wolvenhart’, de twee nichtjes maakten toen Mechelen onveilig en ontdekten het geheim van Margaretha van Oostenrijk. Maar er zat nog meer in de wisselwerking tussen de twee, o zo verschillende meisjes en in mei 2022 verscheen ‘Drakenbloed’. In dit derde en laatste deel beleven de twee meisjes een bloedstollend avontuur in het kasteel van Windsor en redden zowaar de monarchie.

De Man schrijft niet alleen jeugdthrillers. In 2021 nam ze deel aan de schrijfwedstrijd ‘Hamley’s 22′ en dat resulteerde in een Cozy Mystery novelle ‘De Onvoorziene Gast’. Het genre beviel zo goed dat ze besloot om een hele reeks kortverhalen te schrijven over de werknemers van Latteratura, een gezellige koffiebar in een provinciestadje. Samen met enkele vaste gasten beleven ze spannende, lieve en ontroerende avonturen, maar altijd is het mysterie aanwezig. De avonturen van Jasmijn, Thomas en Maris verschijnen in de zomer van 2022 als luisterboek, waarvan er elke dat (21 dagen lang) een nieuw avontuur online zal staan. In september verschijnen de verhalen dan als ebook bij Uitgeverij Books & Butterflies.

Momenteel schrijft Ina naarstig verder aan een nieuwe trilogie over twee jongens. Maar je zal nog tot voorjaar 2023 moeten wachten om die avonturen te lezen.

%d bloggers liken dit: