Agenda 2022

  • Zondag 23 oktober: 11:30 – F.A.C.T.S Gent. Signeren op de stand van de Brugse Boekhandel

  • Zaterdag 29 oktober: 11:00 – Signeren SB Geraardsbergen

  • Zaterdag 29 oktober: 14:00 – Signeren SB Heist o/d Berg

  • Vrijdag 4 november: 10:00 – Signeren SB Lommel

  • Vrijdag 4 november: 14:00 – Signeren SB Houthalen

  • Zaterdag 5 november: 11:00 – Signeren SB Merelbeke

  • Zaterdag 5 november: 16:00 – Signeren SB Mechelen

  • SB Duffel (tbc)

  • SB Geel (tbd)

Wolvenhart ligt in de winkel!

Vandaag, 28 augustus 2021 mag ik vol trots aankondigen dat mijn tweede Kaat & Eva boek in de winkelrekken ligt. Het is een heel speciaal verhaal geworden dat zich in twee tijdzones afspeelt. Maar zoals we gewoon zijn van ons dynamische duo ontdekken ze weer vanalles dat hen in de problemen brengt. Maar hun schermzinnigheid zorgt er ook voor dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.


Mijn Eerste Interview

Mijn eerste interview was voor het magazine ‘Poreiflash’ van Inkubis, een onderdeel van de Cronos groep, dus eigenlijk voor mijn collega’s. Hieronder kan u het interview lezen.

INTERVIEW INA DE MAN

Wie ben je? Hoe ben je ooit met schrijven begonnen?

Ik ben dus Ina de Man, dat is de auteursnaam die ik gekozen heb. Ik werk voor Brightfox, een recente merger tussen Gen-C en 7dots. Sinds 2007 werk ik met Salesforce en in 2012 kwam ik bij de groep als consultant. Ik werk halftijds voor Brightfox, de andere helft spendeer ik aan mijn passie: schrijven. Schrijven is iets wat ik al sinds mijn schooltijd doe, het is organisch gegroeid. In de lagere school schreef ik bijvoorbeeld graag opstellen. Na een tijdje vroegen mijn klasgenootjes om hen te helpen met het schrijven van hun opstel en toen ik zo’n 15 jaar was, schreef ik ze gewoon op bestelling voor de helft van de klas. Toen ik de school achter mij had gelaten, bleef schrijven een leuke hobby, ik schreef verhaaltjes voor mijn kinderen en af en toe es een cursiefje. Mijn dochters zijn allebei enorme leesbeesten en waren de verhaaltjes al snel ontgroeid. Toen mijn oudste dochter 12 was (ze is nu 36) schreef ik voor haar mijn eerste boek, dat nu na zoveel jaar en een flinke oppoetsbeurt in oktober in de winkels zal liggen. Ik schreef ook toneelstukken, de jaarlijkse teksten voor de schoolmusicals en ik ben ook beginnen bloggen. Maar ik wilde er steeds meer weten. Ik begon mij te verdiepen in de techniek van het schrijven en volgde lessen want ooit wilde ik een boek uitgeven.

Hoe heet je boek en waarover schrijf je?

Mijn boek heet Ravenburcht, het is een spannend jeugdboek voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het gaat over twee avontuurlijke meiden: twee nichtjes die op een stoeterij op de Frans-Belgische grens verblijven. Daar staat een burcht die toch een beetje griezelig blijkt te zijn. Tijdens de zomervakantie vinden ze het lichaam van een jonge man en ze ontmaskeren ook een dievenbende. 25 jaar geleden ben ik gestart met dit boek. Vorig jaar heb ik het nog aangepast aan de huidige tijd met gsm, internet en dergelijke.

Heeft het schrijven jouw leven veranderd?

Ja, de job van consultant kan best wel stressig zijn. Het schrijven geeft mij een uitlaatklep om zo eens volledig mijn hoofd leeg te maken en me te laten onderdompelen in een nieuwe wereld. Me even in een andere wereld verplaatsen brengt mijn hoofd tot rust in tijden van spanning. De laatste jaren is schrijven echt een passie geworden, ik volgde cursussen en een heuse masterclass. Ik werkte ook heel hard om mijn teksten te verbeteren, ik voel me nu ook zekerder wanneer ik een tekst schrijf dat hij goed is.

Waaruit haal je inspiratie?

Dat kan echt alles zijn. Iets wat ik zie of iets hoor. Dat kan in een gesprek zijn of op het nieuws, het kan ook iets zijn wat ik gezien heb ik een film. Soms zie ik een script dat heel slecht is uitgewerkt en dan denk ik: dat kan ik beter! Een andere grote bron van inspiratie is de geschiedenis. Ik hou enorm van geschiedenis, vooral dan die van de Lage Landen. Mechelen, bijvoorbeeld heeft een heel interessante geschiedenis en biedt veel mogelijkheden om over te schrijven. Ik vind het dan ook een uitdaging om in mijn boeken telkens een stuk van onze geschiedenis mee te geven op zo’n manier dat het leuk en spannend wordt. Het is vaak niet het lievelingsvak van kinderen, maar sommige namen onthouden ze wel en dan vind ik het leuk om die te verwerken in een verhaal zodat die figuren beginnen leven, een gezicht krijgen, een woonplaats hebben en dergelijke. Ik wil dat kinderen kunnen zeggen: ‘Hé, in dat huis daar heeft Keizer Karel gewoond.’ Maar ik haal ook inspiratie uit kleine dingen: een mooi uitzicht, licht dat op een bepaalde manier valt, … Maar ook steden dagen me soms uit. Ik zie mezelf nog wel es een verhaal schrijven dat zich afspeelt in Amsterdam.

Waar en wanneer schrijf je jouw boeken?

Ik heb als Salesforce trainer veel gereisd in binnen- en buitenland. Ik was dan vaak alleen op hotel en in plaats van televisie te kijken of te binge watchen schreef ik vaak. Lange lay overs op luchthavens waren ook ideaal om nog een paar uur ongestoord te schrijven.

Waarom zou je ons aanbevelen jouw boek te lezen?

Als je kinderen hebt in de leeftijd van 9 tot 13 jaar of kinderen die gewoon van spannende boeken houden, dan is dit boek een goede optie. Ook voor kinderen die lezen over het algemeen saai vinden is dit spannende boek een aanrader. Het leest heel vlot, is spannend en ook heel grappig. Daarnaast zit er een stukje geschiedenis in verwerkt zoals een verwijzing naar Nostradamus. Het is niet super dik en dus vrij behapbaar. Ik zou nog graag een volwassen thriller uitbrengen. Het idee is ontstaan tijdens een vakantie in Portugal. We stonden op een burcht en ik zei: ‘als je een perfecte moord wil plegen geef je hier iemand een duw, die vinden ze nooit terug.’ Hij antwoordde: ‘waarom schrijf je er geen boek over?’ en dat leek me een goed idee.

http://www.hamleybooks.be/ina-de-man/

%d bloggers liken dit: