Ina op de Boekenmarathon

Zoals jullie weten is er dit jaar geen boekenbeurs. Geen hallen vol boeken, geen signeersessies met je favoriete auteur, geen gezellig bijpraten bij een kop koffie, geen voorleessessies en andere workshops. Niets, alleen maar lege hallen in de Antwerp Expo.

Of toch niet? Boek.be en VRT toverden samen een boekenmarathon uit hun lange mouwen. Gedurende de 11 dagen dat men normaal van heinde en ver de hallen 1 tot en met 4 bevolkt, zou Tom De Cock zo’n 300 auteurs uit binnen- en buitenland interviewen. Een haast onmogelijke klus, ware het niet dat Tom hiermee niet aan zijn proefstuk toe is.

Mijn verbazing was dan ook groot toen ik telefoon kreeg. Of ik geïnterviewd wilde worden door Tom en of ik wilde praten over mijn eerste jeugdthriller “Ravenburcht”. Natuurlijk zei ik Ja! Dus op 9 november tijdens de dag van het jeugdboek trok ik met collega en uitgever Sandra naar Antwerpen. Het is met geen pen te beschrijven hoe raar het aanvoelt om in die grote lege hallen te staan, met juist maar een bureau, twee stoelen en een stapel boeken als decor. En dat terwijl je in je hoofd toch nog steeds die rijen vol schappen en tafels met auteurs hebt. Ik heb het altijd te warm als ik de boekenbeurs bezoek, die maandag had ik het koud.

Echt ongelofelijk veel bewondering voor Tom De Cock die je op je gemak stelt, de juiste vragen stelt en er echt een ongelofelijk gezellig kwartiertje van maakte. Hoewel deze boekenmarathon een noodoplossing was denk ik dat ze voor de echte liefhebber meer heeft betekend dan een normale boekenbeurs waar je over de koppen loopt en vaak niet tot bij de auteur geraakt. Hoe dan ook hebben wij, auteurs de kans gekregen om voor heel kijkend Vlaanderen en Nederland ons boek voor te stellen. Hoe vaak krijg je daartoe de kans?

De interviews en gesprekken zijn nog tot 2025 te bekijken op de website van vrt.nu en die van mij via deze link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s