Auteurs helpen Auteurs

Toen ik bij Uitgeverij Hamley Books tekende en mijn collega’s leerde kennen was ik in de wolken! De mensen die mij kennen weten dat ik een freak ben voor wat betreft politieprocedures. Sommigen weten ook dat ik in mijn lade altijd een cursus Forensische Geneeskunde heb liggen om in mijn verhalen op terug te vallen. En dan blijkt toch wel dat één van mijn collega’s vroeger wetsgeneesheer was zeker? Toen ze haar lezing aankondigde heb ik mij onmiddellijk ingeschreven, maar Corona gooide – zoals zo vaak de afgelopen maanden – roet in het eten.

Maar Pat Craenbroek schrijft ook thrillers en die spelen zich allemaal af in die discipline van de geneeskunde waarin zij haar carrière begonnen was. Ik heb dan ook haar eerste boek, “Uitgebroed” onmiddellijk gekocht. En ik was meteen ook verkocht, haar schrijfstijl spreekt me enorm aan en wat voor mij vooral leuk was, ik kreeg een boek onder ogen waarop de wetsgeneesheer niet in een Channel pakje en met stiletto’s op de Crime Scene verschijnt en waar de politie het niet in zijn hoofd haalt om zonder handschoenen het mogelijke moordwapen vast te nemen.

Sinds deze week is haar tweede boek uit, “Uitgekookt” is niet direct een vervolg op het eerste boek, maar het is wel herkenbaar voor wie het eerste boek heeft gelezen. Dus….. (drum roll….) als je nu heel toevallig dat eerste boek nog niet hebt, rep je dan naar de boekhandel en koop deel 1. Ja, je kan het tweede boek lezen zonder dat je weet wat er in het eerste gebeurt, maar zeg nu zelf… als rechtgeaarde thrillerlezer wil je toch weten hoe het begon?

Als je graag een gesigneerd exemplaar van Pat krijgt, stuur haar dan via haar facebook profiel een PB’tje en ze brengt het voor je in orde. Voor de prijs moet je het zeker niet laten, dus kopen dat boek zou ik zeggen 🙂

Uitgebroed – Pat Craenbroek, te koop of te bestellen in alle boekhandels, en uiteraard ook bij haarzelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s