Blije momenten

Photo by Andre Furtado from Pexels

Ik heb gemerkt dat het leven van een schrijver doorregen is met blije momenten. Een top idee voor een nieuw boek, je laatste woorden van een manuscript schrijven, een positieve mail van je uitgever krijgen, je laatste revisie doorsturen, je boekpresentatie plannen, je eerste fysieke boek in je handen houden. Misschien wel het belangrijkste blije moment is het ondertekenen van het contract voor een nieuw boek. Die andere blije momenten zijn niet minder leuk, maar zo’n contract zegt dat je goed bezig bent. Het geeft je weer moed om door te gaan, het geeft je zelfvertrouwen een boost. En met dat zelfvertrouwen wil het bij veel – beginnende – auteurs nog wel eens mis gaan. Ben ik wel goed genoeg, gaan ze mijn boek wel lezen? Wat als ik er na dit boek geen tweede of derde uitgeperst (wink wink naar collega Pat) krijg?

Een contract is iets tastbaars. Mensen kunnen zeggen dat je goed bezig bent, maar zoiets is heel subjectief. Wat voor de ene goed is kan voor de andere veel minder zijn. Maar dat contract, dat zegt: ik wil je boek uitgeven, het aan de wereld tonen.

De laatste weken zijn een aaneenrijgen van blije momenten geweest. Het manuscript van Wolvenhart was af en de eerste verbetering was betrekkelijk snel klaar. Rond dezelfde tijd kreeg ik ook nog eens een pracht van een trailer en gisteren was er dan de aankondiging dat de digitale boekpresentatie van Ravenburcht doorgaat op 23 oktober!

En vandaag zat er in mijn mail een contract voor Wolvenhart! Weer een hele opluchting dat het manuscript goed genoeg bevonden was. Maar er zat niet één maar twee contracten in mijn mailbox! Het tweede was voor Drakenbloed, de nummer drie met Kaat Michiels. Als dat geen blij moment was, dan weet ik het niet meer. Want, beste mensen…. ik begin pas in september te schrijven aan het derde boek!

Zo fier, zo blij! Het geeft me vleugeltjes en zin om nu al te beginnen schrijven. Maar ik heb mezelf een maandje rust gegund dus voor 1 september wordt er geen woord op papier gezet. Tenminste…. niet van het manuscript, want ik kan het natuurlijk niet laten om toch al wat voorbereiding te doen. Mijn Trello dashboard geraakt al goed vol met informatie en story lines…. en het beloofd een speciaal boek te worden. Misschien zelfs een echt kerstboek. Afwachten dus maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s