De Ongenode Gast

In april 2020 lanceerde mijn uitgeverij Hamley Books een schrijfchallenge: Schrijf op 22 dagen een stuk van 22.000 woorden. Het lijkt erger dan het is, dat wil zeggen dat je ongeveer 2 a4’tjes moet volschrijven om aan 1000 woorden per dag te geraken.

Normaal ben ik een heel zorgvuldige planner. Nog voor het eerste woord op papier verschijnt heb ik heel het boek al gepland, zijn de hoofdstukken bekend, is het plot uitgewerkt en hebben mijn personages een naam en een persona. Nu besloot ik organisch te schrijven en te kijken wat eruit zou komen. Het resultaat van de challenge, die ik wel gehaald heb, was een tekst van bijna 25.000 woorden, een novelle dus.

De Ongenode gast is wat men noemt een cozy mystery, het soort verhalen die je terug vindt bij Agatha Christie. Geen bloed of super spannende passages maar een verhaal dat zich uur na uur aan elkaar rijgt, dat begint met iets mysterieus en dat gewoonlijk eindigt met een oplossing. Meestal gaat het ook over mensen die niet beroepsmatig met moord en doodslag te maken hebben, gewone mensen zoals u en ik die op een ochtend opstaan en een lijk vinden. En die nieuwsgierig genoeg zijn om erachter te komen hoe de vork aan de steel zit

Deze novelle is gratis te downloaden van de site van Uitgeverij Hamleybooks via deze link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s