Maart: tijd voor een nieuw verhaal

woensdag 26 februari 2020

Photo by Tim Mossholder on Unsplash

Het vorige manuscript was eindelijk klaar en als auteur heb je dan nog weinig vat op wat er daarna mee gebeurt. Natuurlijk komen er een boel dingen op je af, je moet vooral keuzes maken. Maar aan schrijven ben ik bewust niet meer toegekomen. Af en toe moet je ook afstand nemen en beseffen dat er nog iets anders is dan schrijven alleen. Een avondje theater, een etentje, soms gewoon maar samen met ’t ventje naar televisie kijken.

Maar na een tijdje begint het toch weer te kriebelen en wil je weer aan de slag met het volgende verhaal. Sinds vorige week zit het onder mijn huid en veroorzaakt een ongelofelijke aanval van creatieve jeuk. Waar zal het zich afspelen? Is dat wel interessant genoeg? Wie zijn mijn hoofdpersonnages? In mijn geval niet zo moeilijk, mijn heldin verschijnt ook nu weer aan de start. Wat voor spannende avonturen gaat ze beleven? Klopt het allemaal wel een beetje en hoe zit de tijdlijn in elkaar?

Vandaag staat de synopsis of eerste draft op papier. Een heel high-level overzicht in tekstvorm van wat er allemaal gebeurt in het boek. Ik vond het goed genoeg om het voor te leggen aan mijn dochters, voor wie ik het eerste boek schreef. Ze zijn alvast laaiend enthousiast over de nieuwe avonturen van mijn heldin. Gezien het vorige boek blijkt hun buikgevoel een goede graadmeter dus vanaf volgende week gaan we echt aan de slag. Dan definieer ik de hoofdstukken, de gebeurtenissen, de dialogen, de beschrijvingen, ….. maar voor het zover is moet ik nog wat research doen zodat het ook allemaal klopt. Dat is voor deze week. Maar volgende week…… dan begint het echt opnieuw. En ik kijk er al ongelofelijk naar uit.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s