De Kaat en Eva Reeks begon zo’n 30 jaar geleden in Frankrijk met Ravenburcht. Ondertussen hebben de meisjes al drie avonturen beleefd. Hieronder vindt U meer over de drie boeken.

Ravenburcht

Verscheen 24 oktober 2020

Als Kaat hoort dat ze haar zomervakantie moet doorbrengen op de manege van haar oom en tante is ze daar niet blij mee. Ze was veel liever met haar ouders meegegaan op expeditie naar het Midden Oosten. Maar als ze voor het eerst de spookachtige burcht ziet die vlak bij de boerderij ligt, wordt ze nieuwsgierig.

Als ze met haar nichtje Eva niet ver van de burcht het lichaam van een jonge man ontdekt en een geheim document over de burcht vindt, weet Kaat dat haar vakantie avontuurlijker zal worden dan verwacht.

Kaat en Eva gaan op onderzoek uit. Wat huist er in de geheimzinnige burcht, waarvan alleen de toren nog intact is? Een spook of is er meer aan de hand? Al snel beseffen de meisjes dat ze in een gevaarlijke situatie zijn beland. Alleen vindingrijkheid en koelbloedigheid kan hen hieruit nog redden. Lukt het hen het geheim van de burcht te ontsluieren?

Wolvenhart

Verscheen 28 augustus 2021

Kaat woont met haar ouders, die beiden archeoloog zijn, in Mechelen. Wanneer haar nichtje Eva bij haar komt logeren in de herfstvakantie heeft Kaat een leuke planning gemaakt.

Als Kaat de geschiedenis van Keizer Karel en Margareta van Oostenrijk in Mechelen duidelijk wil maken, ontdekken ze op een standbeeld een vreemd symbool. Dan begint hun zoektocht langs verborgen tuinen en begraafplaatsen, die hen zowel naar het Mechelen van de zestiende als de eenentwintigste eeuw brengt. Wie was Wolvenhart? Was hij een legende of bestond hij echt? Als Kaat en Eva alle hints aan elkaar knopen doen ze een ontdekking die de archeologische wereld op zijn grondvesten doet daveren. Maar er dreigt gevaar!

Als ze ontdekken waartoe dit alles leidt, gelooft niemand hen maar dat wordt anders als ze kunnen bewijzen dat Wolvenhart echt heeft bestaan. Maar er zijn kapers op de kust en die hebben het op wel heel speciale edelstenen voorzien. En weer moeten de meisjes alles op alles zetten om uit de handen van de bandieten te blijven. Zal het hen ook nu weer lukken om het geheim van Wolvenhart te ontsluieren?

De link naar de wandeling vindt U hier

Drakenbloed

Verscheen in mei 2022

De nichtjes Kaat en Eva brengen de kerstdagen door in Windsor en logeren vlak bij het beroemde kasteel. Als er een diefstal wordt gepleegd zijn de meisjes er als de kippen bij om op onderzoek te trekken. Maar daar denkt de dief anders over. Ze krijgen de hulp van Aiden maar ook hij kan niet voorkomen dat ze weer in de problemen komen. Want zo’n eeuwenoud kasteel kent veel geheimen. En een daarvan zou de koningin wel eens de troon kunnen kosten. Maar Kaat en Eva weten ook dat te voorkomen.

%d bloggers liken dit: