Tijdens de kerstvakantie gaan Kaat en Eva, samen met Kaats ouders naar Windsor in Engeland. De diefstal van een heel belangrijk artefact is de start van weer een nieuwe zoektocht naar de dader. Maar het kasteel van Windsor bevat geheimen die voor het grote publiek verborgen blijven. En bepaalde personen hebben er alles voor over om ze aan de oppervlakte te brengen.

Met de hulp van Aiden en Edward weten Kaat en Eva toch het geheim te ontsluieren en vieren ze een echte witte, Engelse kerst.

Leeftijd: van 9 tot 13 jaar

Blogtour en Recensies


Ook van Drakenbloed zijn er weer een boel recensies verschenen, die ik graag met jullie deel

Blogtour ‘Drakenbloed’

door Jeannie Bertens voor Perfecte Buren op Bazarow

Waardering: 4 uit 5.

Ina de Man heeft weer een heel mooie jeugdroman neergezet. Kaat en Eva zijn twee nichtjes, elkaars tegenpolen maar ook elkaars hartsvriendinnen. In de eerste twee delen hebben ze al veel spannende avonturen beleefd en ook nu weer is dat het geval. De auteur heeft de karakters van Kaat en Eva goed te pakken: de slimme Kaat die voortvarend te werk gaat en veel parate kennis heeft en de stille, wat volgzame Eva die meer gevaar ziet en uitstekend kan analyseren. Eva die af en toe Kaat stevig op haar nummer kan zetten wanneer ze in haar ogen té ver gaat.

Ik vond met name de wisselwerking tussen Kaat en Eva verrassend én aangenaam. De Man heeft er echte tieners van gemaakt, de karakters zijn duidelijk geëvolueerd. In de vorige twee delen heeft De Man veel geschiedkundige feiten verwerkt in het plot en dat is ook nu weer het geval. De slag bij Hastings, Willem de Veroveraar (de eerste Normandische koning in Engeland), het ontstaan van de Orde van de Kousenband én de erfopvolging van het Britse koningshuis, het komt allemaal aan de orde in dit spannende verhaal. En bovendien op een manier die de jeugd zal aanspreken: vlot, bondig en vol mysterie. Ik vond dit derde deel tot nu toe het beste uit de reeks en beloon het graag met vier sprankelende sterren.


DRAKENBLOED – INA DE MAN (BLOGTOUR)

Door Lilian Brugel voor Thrillers & More

Waardering: 3 uit 5.

Net als in de twee voorgaande delen trekken Kaat en Eva samen op tijdens de vakantie. In dit geval tijdens de Kerstvakantie. Ze gaan samen met de ouders van Kaat naar Engeland omdat de moeder van Kaat daar twee weken onderzoek gaat doen. Uiteraard gaan ze op bezoek in Windsor Castle, waar ze toevallig een appartementje tegenover hebben. De moeder van Kaat doet onderzoek in het kasteel. De meiden raken betrokken bij de diefstal van een belangrijk document. Dat laten ze niet op zich zitten natuurlijk en gaan zelf op onderzoek uit.

Lezen over Engeland in Kerstsfeer is altijd heerlijk en zorgt ervoor dat je gelijk zelf de kerstboom weer wil opzetten. Maar persoonlijk vond ik het verhaal steeds ongeloofwaardiger worden (bij de voorgaande delen had ik dit op enig moment ook wel, maar nu was dat nog duidelijker aanwezig). De meiden bedenken de slimste plannen, maken de gekste dingen mee en worden weer betrokken bij politieonderzoeken. Daarbij zijn ze nog maar dertien en worden ze alleen gelaten in een vreemde stad in Engeland (moeder aan het werk, vader naar Londen voor werk), het lijkt mij nogal onwaarschijnlijk. En dan heb ik het nog niet over de vele verkleinwoorden die te pas en te onpas worden gebruikt, waarvan ‘neusje’ (‘ze steekt haar neusje in de lucht’) bij mij voor kriebels zorgt.

Het verhaal op zich met de historische elementen en de geschiedenislessen die je erbij krijgt, zijn erg leuk. Op deze manier leer je iets over het ontstaan van het koninkrijk Engeland en de mythes die hierbij horen. De meiden zelf zijn ook leuk, vrolijke, spontante, avontuurlijke en vriendelijke meiden, waardoor erg herkenbaar voor jongeren. Het verhaal is redelijk spannend met de zoektocht naar de dief. Maar voor mij was het het allemaal net niet. Een beetje te veel en te ongeloofwaardig. Natuurlijk is het fictie en mogen hier de nodige onwaarschijnlijkheden inzitten, maar ik vond het persoonlijk net iets te veel. Ondanks dat ben ik wel benieuwd naar een volgend avontuur, want de geschiedenislessen zijn wel leuk en op een speelsere manier dan schoolboeken!


Drakenbloed

door Nikkileest op Hebban.nl

Waardering: 4 uit 5.

Drakenbloed is alweer het derde avontuurlijke verhaal over Kaat en haar nichtje Eva. In ieder boek storten ze zich in een soms gevaarlijk maar vooral leerzaam avontuur. Het leuke is, is dat de basis van de boeken hetzelfde zijn, maar dan in een andere setting! Dit keer gaan de nichtjes op vakantie naar Windsor. Daar wordt een diefstal gepleegd, en Kaat & Eva zouden Kaat & Eva niet zijn als zij niet zelf een zoektocht zouden starten naar de dief.

Zelf vind ik de boeken van deze auteur in deze serie ontzettend leuk omdat het over 2 stoere meiden gaat én je allerlei leuke geschiedkundige weetjes tegenkomt in het boek. Ik had dit als kind echt leuk gevonden om te lezen, ik was altijd al dol op geschiedenis. In dit deel draait het vooral om Windsor en de Koninklijke familie en dat is naar mijn mening ontzettend leuk verwerkt in het boek. Hier en daar vind ik het soms een tikkeltje ongeloofwaardig hoeveel kennis Kaat heeft en hier en daar snap ik niet helemaal waarom zij zoveel mag alleen van haar ouders. Maar ik mag niet vergeten dat dit een jeugdboek is en dat het natuurlijk een ontzettend leuke leeservaring kan zijn voor kinderen als het hoofdpersonage van het boek avontuurlijk is en overal mee wegkomt.

Een vlot geschreven, mysterieus en leuk boek! Die je echt zo uit hebt, eigenlijk te snel, maar het leest zo lekker weg! Ik raad dit boek dan ook zeker aan, ook aan volwassenen, want hoezo niet, voor de leuk zou ik dan wel eerst Ravenburcht en daarna Wolvenhart lezen. Ik vond dit het leukste deel tot nu toe en hoop stiekem op nog een deel!


Harry Potter versus The Tudors in een mega spannend verhaal !

door Marissa (@tanteboekie) op Hebban.nl

Waardering: 4 uit 5.

Drakenbloed van Ina De Man is het derde boek uit de reeks van de nichtjes Kaat en Eva, en zit weer boordevol spanning, avontuur en geschiedenis.

Deze keer gaan de nichtjes naar Windsor in Engeland, omdat de moeder van Kaat daar aan het werk moet bij het historisch archief.

Ik vind deze nichtjes zo leuk! Ze vullen elkaar aan qua karakter en lijken op echte tieners, wat soms grappige en herkenbare situaties oplevert. Af en toe werken de meiden zich in de nesten,maar dan redden ze zich toch weer op de een of andere manier uit hun benarde positie.
Ze zijn een kei in het oplossen van mysteries, het ontmaskeren van dieven en een ster in geschiedenis.

En dat vind ik echt zo leuk aan deze reeks! Door de hoeveelheid geschiedenis waar dit verhaal op bouwt en laat meebeleven is het af en toe net of je er zelf bent en het meemaakt. Je moet er wel van houden natuurlijk. Maar ik vind het geweldig. En deze keer was het zo heerlijk Engels en waan je je ook echt in Windsor door de fantastische schrijfstijl van Ina. Die erg beeldend en meeslepend is. Je ruikt de Shepards Pie, je voelt de stenen van het kasteel van Windsor op je vingertoppen en ziet de jongens van Eton College met hun typische schooluniform voorbij lopen . ( Én is het ook nog eens in kerstsfeer! Want het speelt tijdens de kerstvakantie)

Ik zat bij elke nieuwe verwijzing weer te googlen om er steeds meer van te genieten. Het begon al bij aankomst in London, Harry Potter en de trein, love it! En dan, als ze in Windsor zijn aangekomen wordt je ondergedompeld in alles wat er te maken heeft met het Britse Koningshuis en hun geschiedenis. Van Eton College en de Tudor Rose, Edward, Henry en Elisabeth de zoveelste, tot aan De Orde van de Kousenband, en natuurlijk dat heerlijke kasteel Windsor en al zijn torens en geheimen én spookverhalen, waar we af en toe even terug in de tijd gaan, allemaal in een goed kloppend verhaal gegoten. Heerlijk! Ik vond het écht genieten!

Een echte aanrader voor kinderen en volwassenen die het heerlijk vinden om weg te dromen bij een spannend verhaal vol historie en geschiedenis.


Heerlijke jeugdserie

door Juul op Hebban.nl

Waardering: 4 uit 5.

Drakenbloed is alweer het derde deel over de nichtjes Kaat en Eva. Nichtjes die van elke vakantie een avontuur weten te maken.

Dit keer brengt de vakantie hen in Groot Brittanie, onder de rook van Windsor Castle. Leuke omgeving, ik hou wel van de typisch Engelse sfeer die vanzelf opgeroepen wordt.

Natuurlijk speelt de geschiedenis van het kasteel een grote rol bij de avonturen van de meisjes. Dat vind ik meteen ook leuk aan de boeken over de nichtjes, ook als volwassene leer je weer iets over de geschiedenis. Al moet ik wel eerlijk bekken dat die hele Rozenoorlog mij nog steeds niet duidelijk is.

Het verhaal is spannend, zonder dat het echt eng wordt. Denk een beetje aan de sfeer van de boeken van De Vijf van Enid Blyton. Helemaal nu het zich in Groor Brittanie afspeelt.

Ik vind de serie rond de nichtjes Kaat en Eva leuk om te lezen. Leerzaam ook. Een fijne besteding van tijd. Ik ben nu al nieuwsgierig naar waar hun volgende avontuur hen gaat brengen!


Drakenbloed

door Chantal Hutchinson voor In de Boekenkast

Waardering: 4 uit 5.

Net zoals in de eerdere delen komt hier een stuk geschiedenis in het boek voor. De hoofdstukken worden afgewisseld tussen het verleden en het heden. In Drakenbloed gaan we grotendeels terug naar de 1300’s en leren wij de oorsprong kennen van het oude kasteel. Dat was weer prettig om te lezen en is ook echt een rode draad in deze reeks.

De aangename schrijfstijl van Ina de Man heeft er weer voor weten te zorgen dat ik het boek in een sneltreinvaart uit heb gelezen. De schrijfstijl is eenvoudig te volgen voor de jongere lezers. Af en toe kan het iets te snel gaan en lijkt de geschiedenis iets te complex voor de meest jonge lezers, maar eenmaal verder in het verhaal wordt dit goed gemaakt.

Drakenbloed is alweer het derde avonturenverhaal dat gaat over Kaat en Eva, maar ik heb zo genoten van deze nichtjes dat ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Ik geef Drakenbloed 4,5 sterren.

%d bloggers liken dit: